A weboldal nem rántott hús, nem ebéd; a weboldal inkább autó, a bérelhető weboldal pedig bérautó

A weboldal nem rántott hús, nem ebéd; a weboldal inkább autó, a bérelhető weboldal pedig bérautó

Igaz, hogy ezt a bejegyzést április elsején – a bolondok napján – írjuk, de a benne találhatókat egyáltalán nem viccnek szánjuk. Sajnos napjainkban „sokan összekeverik a szezont a fazonnal”, gyakran meggondolatlanul, elhamarkodottan hoznak meg fontos és hosszú távú döntéseket.

Ugyanis az online marketing területén egy weboldal elkészítése, elkészíttetése még a legextrémebb helyzetekben is minimum egy középtávú befektetésnek, megoldásnak minősül.

Az oldal hosszú hónapokon illetve éveken keresztül elkíséri a vállalkozásunkat; nem mindegy tehát, hogy annak megléte milyen mértékben támogatja vagy (sajnálatos esetekben) hátráltatja a cégünket.

Ezzel az írással szeretnénk a legalapvetőbb tudnivalókat egy kicsit a helyükre tenni. Ahhoz, hogy a főcím példáját megértsük először egy megfelelő weboldal legfőbb ismérveit kell tisztáznunk.

Mi egy megfelelő weboldal 5 legfőbb ismérve?

1. ) Előre meghatározott cél, marketingstratégia mentén lett felépítve

A legfontosabb minden esetben az alapvető küldetés meghatározása: tisztázni kell, hogy konkrétan milyen létező problémára kíván megoldást nyújtani az új oldalunk!?

Példák digitális térben elhelyezhető megoldásokra

 • Prezentáció (cég, vállalkozás bemutatása a weben)
 • Értékesítés (szolgáltatások, tevékenységek árusítása online)
 • Automatizáció (valamely tevékenység, munkafolyamat egyszerűsítése, gépesítése az interneten)
 • Látogatottság növelés (az előzetesen elkészített megoldásaink eljuttatása a potenciális vásárlókhoz)
 • Népszerűsítés (márka, brand építése, további feliratkozók megszerzése a netről)
 • Konverzió optimalizálás (a fentiek folyamatos, rendszeresen megújuló finomhangolása)

Ide kattintva megismerheted a NETRO konkrét megoldásait.

2. ) Technikailag elfogadható, kellő mértékben optimalizált

A weboldal nonstop, mindig elérhető. Az oldal gyorsan betöltődik, a navigáció könnyen használható. A böngészés szinte bármilyen eszközről (pl.: telefon, tablet, számítógép) kielégítően biztosított. A tartalmak a robotok számára indexelhetőek.

Az online weboldalak egzakt elemzéséhez használható eszközök – a teljesség igénye nélkül – ebben a cikkünkben tekinthetők meg.

3. ) Szép és megnyerő arculattal rendelkezik

A tartalmak jól tagoltan vannak elhelyezve. A színek megfelelő összhangban és kellő mértékben kontrasztosan lettek kiválasztva. A használt betűtípusok ideálisak és a méretükből adódóan szintúgy elfogadhatóak.

A tipográfia alapelvei mellett tiszteletben tartja a grafikai princípiumokat egyaránt: például az elemek határolóvonalai egy-egy képzeletbeli közös tengelyen találkoznak. Előnyösen, már-már pazarló módon használja a térközöket. Stb.

Gondosan válogatott, jó minőségű képeket, ikonokat használ. (Inspiráció itt.)

4. ) Tudatosan összeállított, releváns és aktuális tartalom van rajta

A feltűntetett információk minőségiek, valósak, helytállóak, időszerűek és segítik a felhasználót a helyes döntés meghozatalában. A szövegezés betartja a helyesírás szabályait, a fogalmazás választékos, ezért a látogató örömmel olvassa az üzenetünket.

Kapcsolódó: Kivonat, the_excerpt(); hozzáadása a wordpress oldalak szerkesztői felületéhez

5. ) Jogszerű és biztonságos

Tartalmazza az adott jogi környezet által elvárt elemeket (pl.: adatvédelmi nyilatkozat, impresszum, etikai kódex, működési szabályzat, általános szerződési feltételek stb.)

Kezeskedik a biztonságos böngészésért (pl.: SSL tanúsítvánnyal rendelkezik). Az oldal bármilyen – vírusírtó szoftver által ugyancsak detektálható – kártékony kódtól mentes.

A NETRO egyébként pont ilyen, további részletek itt.

Ha a fentiek közül valamelyik nem, vagy csak részben teljesül akkor máris mondhatjuk, hogy a vizsgált honlap nem megfelelő…

Szerencsés helyzetekben, ha az öt tartópillérből csak egy vagy két probléma áll fenn; akkor még van értelme a már meglévő site javításának… Amennyiben viszont kettőnél több területen tapasztalható rendellenesség, akkor érdemes a bajos weblapot inkább kikukázni és helyette egy teljesen újat létesíteni.

Rengetegen szembesülhetnek azzal, hogy a többszázezer forintért csináltatott weboldaluk nem hozza a kívánt eredményeket.

A weboldal nem rántott hús, nem ebéd; ami, ha nem ízlett, akkor utána másik éttermet választunk.

A weboldal inkább autó, ha gagyi márkát választottunk (vagy használt autó esetén megbízhatatlan forrásból vásároltunk), akkor a hétköznapi munkába járás igazán körülményessé válhat.

A weboldal – akárcsak az autónk – drága dolog, és „büntetlenül” a kötelező szervizeket sem úszhatjuk meg. Működtetése, használata felelősséget von maga után és a készítője által. Hosszú éveken keresztül elkísér bennünket az úton, ezért kellő odafigyeléssel, racionálisan kell a számunkra legideálisabbat kiválasztani.

Kinek – milyen az ideális weboldal?

Nos, az pedig attól függ, hogy ki, hol tart? Például azért a weboldalért 2 millió forint sem sok, ami aztán hipp-hopp 12 millió forintot kitermel… Azért a weboldalért viszont még 20 ezer forint is elvesztegetett pénz, ami végül semmit sem hoz vissza. (Vagy még rosszabb esetben megbüntetnek miatta bennünket, esetleg kártékony, vírusos kódot terjesztünk általa stb.)

Most, hogy már tisztáztuk: a weboldal leginkább olyan mint egy autó, akkor mit szólnál hozzá, ha céges autóval járhatnál a munkába? Esetleg amíg nem biztos az állásod, addig bérelhetnél is egyet. Jól hangzik?

Tálcán kínáljuk a lehetőséget: elérhető, racionális befektetés mellett, pillanatok alatt el tudjuk indítani a bérelhető weboldaladat, amit akár azonnal használatba is vehetsz.

Így, ha bizonytalan vagy a dolgodban, esetleg tartasz a „használt autóktól” illetve a gagyi márkáktól… akkor a vásárlás helyett – kockázatmentesen – bérelhetsz egyet tőlünk.

Kattints a zöld gombra és töltsd ki az űrlapot…

Válts egy jegyet a NETRO-ra! Netro
Oldalsáv

Hasonló bejegyzések

Online marketing tippek, trükkök és integrációk...

Tervezd te is tudatosan a digitális jelenléted!

Összes cikk

Indítsd el saját bérelt weboldaladat már ma!

Töltsd ki az űrlapot, hogy korlátlanul az egész világ megismerhesse az ötletedet!

  Kapcsolattartó információk

  Igényelt szolgáltatás

  Induláskor fizetendő

  19.900 Ft + ÁFA teljes díj

  Induláskor fizetendő

  35.820 Ft + ÁFA teljes díj

  Induláskor fizetendő

  49.900 Ft + ÁFA teljes díj

  Induláskor fizetendő

  89.820 Ft + ÁFA teljes díj

  Induláskor fizetendő

  49.900 Ft + ÁFA teljes díj

  Induláskor fizetendő

  89.820 Ft + ÁFA teljes díj

  Induláskor fizetendő

  99.900 Ft + ÁFA teljes díj

  Induláskor fizetendő

  179.820 Ft + ÁFA teljes díj

  Számlázási információk

  Segíthetünk?

  Ha további kérdésed van, akkor bátran vedd fel velünk a kapcsolatot...

  Pin It on Pinterest

  Share This