Ingyenesen elérhető weboldaltesztek, honlapanalízisek, melyeket a weblapod minőségének ellenőrzéséhez használhatsz

Ingyenesen elérhető weboldaltesztek, honlapanalízisek, melyeket a weblapod minőségének ellenőrzéséhez használhatsz

Az üzleti szektorban a weboldalakat többnyire vevőszerző céllal szokták létrehozni. Amennyiben szakértőre bízzuk annak elkészítését, akkor általában teljesülni szokott ez az alap célkitűzés. A hatékonyság szempontjából, azonban számottevő különbséggel érdemes számolnunk.

Mit tehetünk, ha az oldalunk csak részben teljesíti a vevőszerző küldetését?

Figyelem: az online marketing nem csak egy weboldal elkészítéséből áll!

A marketing és azon belül az online marketing, messze túlmutat egy honlap meglétén. Ebben a cikkünkben már beszámoltunk arról, hogy melyek az online marketing legalapvetőbb állomásai; most azonban kizárólag a weboldal és annak is csak a technikai megfeleltetés részterületével foglalkozunk.

Ma már rengeteg ingyenesen használható online eszköz a rendelkezésünkre áll ahhoz, hogy a sikertelenség objektív okainak egy szegmensét feltárjuk. A teljesség igénye nélkül most számba veszünk néhányat közülük.

Nibbler

Átfogó, ingyenes SEO (keresőoptimalizálási) audit. 4 különböző fő szempont alapján pontozza a honlapunk teljesítményét, majd ezek átlagából egy globális megfelelősségi pontszámot kap a site.

GTmetrix

A webhelysebesség struktúra menti elemzéséhez használatos technikai eszköz. A magukra- és munkájukra igényes webfejlesztők mind ismerik és használják a webfejlesztés során.

W3C Markup Validation Service

HTML, XHTML, SMIL, MathML stb. webes dokumentumok jelölési érvényességének ellenőrzésére szolgáló eszköz. Segítségével azt vizsgálhatjuk, hogy a honlapunk megfelel-e az ajánlott szabványoknak?

PageSpeed Insights

Teljesítménnyel és keresőoptimalizálással kapcsolatos jelentést kapunk egy helyen, ha a Google által készített eszközt használjuk. A PageSpeed a piac szereplőihez képest időben sokkal később jelent meg, a külön mobileszközökre vonatkozó sebességelemzésével azonban hamar megkerülhetetlenné vált.

Google mobilbarát teszt

Mostanra sokkal többen használják a weboldalainkat mobileszközökről, ezért kiemelt hangsúlyt szükséges a mobilbarát verzió megfelelősségére fordítanunk.

Qualys

A reszponzivitás mellett szintúgy elengedhetetlenné vált az SSL tanúsítvány megléte és érvényessége. Állapotát az SSL Server teszterrel könnyedén felderíthetjük.

WebPageTest by catchpoint

A korábban ismertetett részterületeket egyesíti egyetlen teljes eszközként.

Ha kipróbáltuk az itt javasolt eszközöket, akkor valószínűleg azt tapasztalhattuk, hogy sajnos szinte minden weboldalnak vannak hiányosságai. Csaknem kizárt, hogy az összes elvárásnak megfeleljen: magától értetődő módon meglesznek a saját erősségei és gyengeségei.

Készítsünk egy átfogó, minden területet összesítő jelentést és a lehetőségekhez mérten javíttassuk ki a legfontosabbakat.

Kiemelt hangsúly a minőségen, az objektív mutatókon

Amennyiben viszont a javítás nem éri meg a befektetést, akkor vegyük fontólóra egy bérelhető weboldal útnak indítását. A NETRO-nál jelentős figyelmet fordítunk sablonjaink megfelelősségére és szabványosítására. (A sablonok folyamatos fejlesztését – további extra díjak fizetése nélkül – a jövőben is biztosítjuk.)

Válts egy jegyet a NETRO-ra! Netro
Oldalsáv

Hasonló bejegyzések

Online marketing tippek, trükkök és integrációk...

Tervezd te is tudatosan a digitális jelenléted!

Összes cikk

Indítsd el saját bérelt weboldaladat már ma!

Töltsd ki az űrlapot, hogy korlátlanul az egész világ megismerhesse az ötletedet!

  Kapcsolattartó információk

  Igényelt szolgáltatás

  Induláskor fizetendő

  19.900 Ft + ÁFA teljes díj

  Induláskor fizetendő

  35.820 Ft + ÁFA teljes díj

  Induláskor fizetendő

  49.900 Ft + ÁFA teljes díj

  Induláskor fizetendő

  89.820 Ft + ÁFA teljes díj

  Induláskor fizetendő

  49.900 Ft + ÁFA teljes díj

  Induláskor fizetendő

  89.820 Ft + ÁFA teljes díj

  Induláskor fizetendő

  99.900 Ft + ÁFA teljes díj

  Induláskor fizetendő

  179.820 Ft + ÁFA teljes díj

  Számlázási információk

  Segíthetünk?

  Ha további kérdésed van, akkor bátran vedd fel velünk a kapcsolatot...

  Pin It on Pinterest

  Share This