Költséghatékony online marketing megoldások a gazdasági válság idején

Költséghatékony online marketing megoldások a gazdasági válság idején

Recessziós időben a vállalkozások egy jelentős része behúzza a féket, ahelyett, hogy magasabb fokozatra kapcsolna. Pedig a nehéz időkben, a digitális térben történő bujkálás helyett sokkal kifizetődőbb ha – a korábbinál még aktívabban – a potenciális érdeklődők tudomására hozzuk a vállalkozásunk létezését és vele együtt a szolgálatának rendelkezésre állását.

A legoptimálisabb forgatókönyv szerint cégünk marketingje folyamatos, annak legfeljebb csak az intenzitása változik az idő folyamán. A gyakorlatban tehát mindenképpen ajánlott több energiát rászánni olyankor, amikor túlságosan kevés lead (ajánlatkérés, érdeklődés) érkezik.

„A nagy számok törvénye alapján…”

A végtelenségig összetett az a képlet, ami végül meghatározza vállalkozásunk online marketingjének eredményességét, de a nagy számok törvénye ezen a téren is rendeltetése szerint érvényesül.

Ahhoz azonban, hogy a nagy számok törvénye egyáltalán szóba kerülhessen, rendelkezünk kell azokkal az online marketing megoldássokkal, melyek 2023-ban egy fejlődő vállalkozás piacképességét biztosítják a digitális térben:

 • egy meghatározott cél alapján felépített weboldal, mely nonstop elérhető az interneten
 • adott rendszerességgel – stratégia mentén – tartalomgyártás történik
 • a teljes digitális jelenlétünket külső forrásokból is megerősítjük például linképítéssel
 • szakértő bevonásával ppc kampányokat futtatunk az ahhoz tartozó szükséges asszisztenciával
 • a beérkező leadeket az e-mail automatizációk segítségével vevőkké konvertáljuk

Amennyiben az adott termékünk vagy szolgáltatásunk a piaci igényeknek megfelelő, valamint ezt a fenti 5 fő területet megfelelő színvonalon és kellő energiabefektetéssel végezzük, akkor borítékolhatóan – recesszió idején szintúgy – számíthatunk eredményekre.

Hogyan érvényesül a nagy számok törvénye egy példán keresztül bemutatva?

Tételezzük fel, hogy a vállalkozásunknak körülbelül havi 7 új ügyfélre van szüksége a profitabilitáshoz. Az előzetesen rendelkezésre álló statisztikáinkból már azt is tudjuk, hogy napi 100 látogatásra jut 10 érdeklődő, ahol aztán rendre 1-et sikerül ügyféllé konvertálunk.

Ebben az esetben tehát az első és legegyszerűbb módja (ami a nagy számok törvényével kapcsolatos), hogy havonta legalább 700 új látogatót – magában foglaló forgalmat – kell a weboldalunkra terelni.

Ez a felszálló állomása az online marketing hatékonyságnövelésének.

Többet ésszel, mint erővel

Az előbb ismertetett módszer kétség kívül működik, de szakértelem hiányában meglehetősen pazarló és analízis nélkül kiszámíthatatlan, kissé már-már szerencsejáték jellegű. Pontosan akkor válik tudatossá és aztán a végletekig optimalizálttá az online marketingünk, amikor a történésekre elkezdünk reagálni.

Rászánjuk az időt és alaposan átnézzük a jelentéseket, melyek kapcsán levonjuk a következtetéseinket és ezután ennek megfelelően változtatunk az addig felépítetteken.

Így lesz ez a leszálló állomása az online marketing hatékonyságnövelésének. Hisz ekkor a teljes folyamat újraindul mindaddig, amíg a kívánt céljainkat el nem értük…

Az online marketing megoldások lehetséges eszközei, melyekkel egy fejlődő vállalkozás piacképes maradhat 2023-ban a digitális térben

A cikk közepén általánosságban már foglalkoztunk ezzel. Most – a teljesség igény nélkül – konkrét eszközöket is bemutatunk.

Weboldal / NETRO

Ahhoz, hogy valaki egyáltalán elkezdhesse az online marketingjét – szüksége lesz egy meghatározott cél alapján felépített weboldalra, mely nonstop elérhető a digitális térben. Az egyik legkedvezőbb módja ennek, ha valaki a NETRO rendszerében elindít egy bérelhető weboldalt.

Tartalomgyártás / ABMG

Ahhoz, hogy a honlapunk megfelelő módon keresőoptimalizálttá, az organikus találati listában eredményessé, és a látogatók által kedveltté váljon… feltétlenül szükséges – valamilyen stratégia mentén – adott rendszerességgel tartalmat gyártani. Ha van kedvünk hozzá, akkor ezt a részt – némi önképzéssel és gyakorlással – magunk is végezhetjük. A többi esetre viszont bátran ajánljuk saját magunkat! 🙂

Linképítés / whitepress®

Visszalinkekkel még tovább erősíthetjük digitális jelenlétünket. Kérésünkre – oda-vissza módon – biztosan lesz lehetőségünk partnereinkkel barter megállapodásra. Amennyiben azonnal professzionális megoldásban gondolkodunk, úgy érdemes fontolóra vennünk a whitepress® használatát.

PPC kampányok / Google Ads

Az egyik leggyorsabb módja annak, hogy a google különböző platformjain – köztük a keresőben is – akár azonnal a találati lista legtetejére kerüljünk. Nagyon fontos, hogy szakértő kezekben legyen; mivel laikus által működtetett ppc kampány révén rengeteg pénzt pazarolhatunk el, ráadásul eredménytelenül.

E-mail automatizáció / Mailchimp

A beérkező új érdeklődők megkereséseit, ajánlott vevőkké, valamint megrendelésekké alakítani. Ebben lehetnek segítségünkre a változatos e-mail marketing platformok. A saját magát „Turn Emails into Revenue” szlogennel fémjelzett vállalkozás termékét promótáljuk erre a célra.

Lehet, hogy eddig nem hallottál ezekről?

Vagy hallomásból ismered őket, de még sosem foglalkoztál velük?

Itt az ideje, hogy a recesszió egyik meghatározó győzteseként vedd kezedbe az irányítást 2023-ban, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Válts egy jegyet a NETRO-ra! Netro
Oldalsáv

Hasonló bejegyzések

Online marketing tippek, trükkök és integrációk...

Tervezd te is tudatosan a digitális jelenléted!

Összes cikk

Indítsd el saját bérelt weboldaladat már ma!

Töltsd ki az űrlapot, hogy korlátlanul az egész világ megismerhesse az ötletedet!

  Kapcsolattartó információk

  Igényelt szolgáltatás

  Induláskor fizetendő

  19.900 Ft + ÁFA teljes díj

  Induláskor fizetendő

  35.820 Ft + ÁFA teljes díj

  Induláskor fizetendő

  49.900 Ft + ÁFA teljes díj

  Induláskor fizetendő

  89.820 Ft + ÁFA teljes díj

  Induláskor fizetendő

  49.900 Ft + ÁFA teljes díj

  Induláskor fizetendő

  89.820 Ft + ÁFA teljes díj

  Induláskor fizetendő

  99.900 Ft + ÁFA teljes díj

  Induláskor fizetendő

  179.820 Ft + ÁFA teljes díj

  Számlázási információk

  Segíthetünk?

  Ha további kérdésed van, akkor bátran vedd fel velünk a kapcsolatot...

  Pin It on Pinterest

  Share This