A WordPress tartalomkezelő rendszer (WP CMS) alapú weboldalak legfőbb előnyei és hátrányai

A WordPress tartalomkezelő rendszer (WP CMS) alapú weboldalak legfőbb előnyei és hátrányai

Bátran kijelenthetjük, hogy 2023-ban – a nyilvános statisztikák szerint – még mindig a WordPress a legnépszerűbb módja egy-egy új weboldal elindításának. Az interneten található weboldalak 43%-át ugyanis WP motor hajtja meg. Ez a rendszer egy ingyenes, nyílt forráskódú, GPLv2 licenccel rendelkező tartalomkezelő rendszer.

A CMS-ek önmagukban csak eszközök, ezért fontos leszögeznünk, hogy a létezésük, felhasználásuk önmagában nem határozhatja meg a bennük, segítségükkel készített weboldalak eredendő minőségét. (Ahogyan egy fodrász által elvégzett hajvágás minősége sem kizárólag az ollójából származik. Sokkal több múlik a fodrász tapasztalatán, fókuszán és szakértelmén, mintsem az olló márkáján…)

Eszerint bármilyen WordPress weboldal lehet:

 • indexeletlen vagy keresőoptimalizált
 • olcsó vagy drága
 • biztonságtalan vagy biztonságos
 • labilis vagy stabil
 • átgondolatlan vagy átgondolt
 • nem mobilbarát vagy reszponzív
 • elérhetetlen vagy elérhető
 • elavult vagy naprakész
 • lassú vagy gyors
 • csúnya vagy szép
 • amatőr vagy professzionális
 • veszteséges vagy nyereséges

A végeredményt tehát legalább a webfejlesztő és a marketinges szakemberek együttes tudása, tapasztalatai és fókusza fogják meghatározni. (Jobb esetben ők még kiegészülnek szövegíróval, grafikussal és projektmenedzserrel stb. is…). Így ha önjelölt webfejlesztőként és marketingesként saját magunkat választjuk ki a feladatra, akkor az abszolvált weboldal minősége kizárólag az egyéni kompetenciánk függvénye lesz.

Olyan ez mint a szobafestés… Festeni elvileg bárki tud… De abban talán mégis mindannyian egyetértünk, hogy igazán precíz és szép munkát kizárólag szakembertől vehetünk át… Ha magunk csináljuk is lehet jó… de azért olyan gyönyörű és pontos sosem lesz…

A WordPress weboldalak legfőbb előnyei

Felhasználóbarát CMS

Rendkívül elterjedt, ismert az adminisztrációs felülete. Az interfész elsajátításának használatához oktatóanyagok ezrei közül választhatjuk ki a számunkra legszimpatikusabbat. Nagyon könnyen megtanulható a kezelése.

Elérhető bővítmények, sablonok

Már az alap tartalomkezelő rendszer ugyancsak rengeteg hasznos lehetőséget tartalmaz, amit csomagban megkapunk az induláshoz. Az eredeti funkcionalitás azonban pillanatok alatt még tovább bővíthető több tízezer ingyenes vagy fizetős pluginnel. Ha nincs igényünk egyedi arculat megteremtésére, akkor pedig több ezer ingyenes vagy több tízezer fizetős sablonból választhatjuk ki a számunkra megfelelőt.

Pozitív – natív tulajdonságok

A fejlesztők már az indulás óta a tökéletességre törekednek: ennek köszönhetően bátran kijelenthetjük, hogy a core eredendően jól átgondolt, keresőoptimalizált, gyors és folyamatosan támogatott. Az állandó supportnak köszönhetően naprakészen lépést tart az aktuális trendekkel.

Ingyenes, nyílt forráskód

A WordPress egy olyan nyílt forráskódú szoftver, amit bárki használhat, tanulmányozhat, megváltoztathat és újraterjeszthet. Emiatt az adott projekt (weboldal, webshop vagy bármilyen egyéb alkalmazás) nem akadhat el sem egy szabadalom, sem pedig egy kizárólagos fejlesztői jog miatt. Ennek a szabadságnak köszönhetően „mozgatható” a produktum.

Leírhatatlan vonzerő és energia

Ezen túl van valami megfoghatatlan és leírhatatlan ebben a projektben: egy energia, ami felhasználók millióit ebbe a rendszerbe tereli. Nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy 2023-ban a teljes web honlapjainak 43 %-a WordPress alapú. Nem szabad bedőlni az alaptalan kritikáknak! Ha WP CMS rossz eszköz lenne, akkor nem terjedhetett volna el ilyen mértékben…

A WordPress weboldalak legfőbb hátrányai

Karbantartást igénylő CMS

A frissítések telepítése rendkívül fontos a WordPress-webhelyek egészsége szempontjából, problémák merülhetnek fel, ha laikus felhasználó végzi (vagy ha épp nem végzi) a karbantartással kapcsolatos feladatokat. A WP CMS-ben készített weboldalakat nem lehet végtelenségig magukra hagyni, szükséges az időszakos „kötelező szervizeket” elvégezni.

Hackerek kedvelt célpontja

Az óriási méreteket öltő elterjedtsége és a nyílt forráskód miatt csábító célpontként szolgál a kiberbűnözők számára. A – kellő jártassággal nem rendelkező – felhasználók által készített weboldalak sajnos roppant módon sebezhetők lehetnek.

Sok az amatőr kivitelezés

A tartalomkezelő rendszer rendkívüli rugalmassága miatt már-már olyannyira lazára sikerülhet egy weboldal kivitelezése, hogy az több fajta értelemben egyszerűen szét is eshet. Abszolút nem mindegy, hogy ki ül a monitor mögött…

A webfejlesztés és az online marketing „ugyanolyan szakma és hivatás” mint a festő vagy a fodrász…

Tudomásul kell venni, hogy egy professzionális weboldal kivitelezése csak professzionális eszközökkel és professzionális szakemberek által lehetséges. A „csináld magad” módszer körülbelül ugyanolyan eredményre fog vezetni mint a saját magunk által történő hajvágás vagy az önálló hétvégi szobafestés…

Mi a NETRO-val segíthetünk neked a weboldalad – WordPressben – A-tól Z-ig történő elkészítésében úgy, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva. Több mint 15 éves tapasztalatunk és a jelenleg több mint 200 online weboldalunk garantálja a megfelelő minőséget…

Mi az első lépés?

Kattints a zöld gombra és töltsd ki az űrlapot!
Válts egy jegyet a NETRO-ra! Netro
Oldalsáv

Hasonló bejegyzések

Online marketing tippek, trükkök és integrációk...

Tervezd te is tudatosan a digitális jelenléted!

Összes cikk

Indítsd el saját bérelt weboldaladat már ma!

Töltsd ki az űrlapot, hogy korlátlanul az egész világ megismerhesse az ötletedet!

  Kapcsolattartó információk

  Igényelt szolgáltatás

  Induláskor fizetendő

  19.900 Ft + ÁFA teljes díj

  Induláskor fizetendő

  35.820 Ft + ÁFA teljes díj

  Induláskor fizetendő

  49.900 Ft + ÁFA teljes díj

  Induláskor fizetendő

  89.820 Ft + ÁFA teljes díj

  Induláskor fizetendő

  49.900 Ft + ÁFA teljes díj

  Induláskor fizetendő

  89.820 Ft + ÁFA teljes díj

  Induláskor fizetendő

  99.900 Ft + ÁFA teljes díj

  Induláskor fizetendő

  179.820 Ft + ÁFA teljes díj

  Számlázási információk

  Segíthetünk?

  Ha további kérdésed van, akkor bátran vedd fel velünk a kapcsolatot...

  Pin It on Pinterest

  Share This