Milyen információkra van szükség egy új weblap elindításához? Szükséges inputok egy bérelhető weboldal létrehozásakor

Milyen információkra van szükség egy új weblap elindításához? Szükséges inputok egy bérelhető weboldal létrehozásakor

Átirányítás abmg.hu -ra!

Napjainkra a világhálón történő hirdetések futtatása lett a leggyorsabb módja az új érdeklődők megszerzésének. Ha jól csináljuk, akkor nem csak a leggyorsabb; de általában a legolcsóbb formája is ez. Nem véletlen, hogy mára szinte mindenki szeretne valamilyen módon részesülni az internet előnyeiből.

Az ingyenes, online cégprofilodat és a közösségi média oldaladat – kellő szorgalommal, önképzéssel és odafigyeléssel – autodidakta módon magad abszolválhatod. Az eggyel komolyabb online marketingeszköz, azaz a weboldal létrehozásához viszont már érdemes lehet szakértőhöz fordulnod.

Egy jól képzett online marketing menedzser ugyanis – az előzetes tapasztalatainak köszönhetően – körülbelül már tudja, hogy mi az, ami a neten – az adott szituációban, várhatóan – működik; és mi az, amivel biztosan felesleges lenne próbálkoznod.

Ez nem azt jelenti, hogy a weboldalad elkészítésében te nem vehetsz részt. Csupán azt, hogy a hatékonyság jegyében irányított lesz a weblapkészítési folyamat, hogy az elindulását követően a lehető legprofitábilisabb módon lássa el a feladatát.

Ebben a blogbejegyzésben kizárólag egy bemutatkozó weboldal létrehozásához szükséges információkkal foglalkozunk. Tehát a készítendő honlapunk fő célja, az offline már működő vállalkozásunk online bemutatása lesz a lehetséges új érdeklődőink számára.

Név / domain / aldomain meghatározása

Minden vállalkozás – online szintúgy – saját megnevezéssel indul el. A weben ez lehet ugyanaz mint a hétköznapokban, de startolhatunk független becenévvel egyaránt 🙂 ! (Olyan magyar üzletnek, amelynek a célcsoportja szintúgy Magyarországon található és nem tervez többnyelvű weboldalt, mindenképpen a .hu domain végződés javasolt.)

Arculati irányelvek

Domináns színek kiválasztása

(Maximum 3-4 javasolt. További színek legfeljebb árnyalatként.) Sose feledkezzünk meg a helyes kontrasztosságról, a legjobb; ha akadálymentesített színkombinációt alkalmazunk.

Betűtípusok kijelölése

Határozzuk meg a használni kívánt tipográfiát. Mindig figyeljünk a megfelelő olvashatóságra.

Létező grafikai elemek átküldése

Embléma, logó; egyéb meglévő vagy új arculati elemek, mint például névjegykártya, szórólap, prospektus stb. (Ha nem rendelkezünk ezekkel, akkor legalább a logót – a hozzá tartozó emblémával – szükséges egy-egy újonnan készülő weboldalhoz megcsináltatni.)

Kiemelt képek összegyűjtése

A brandhez tartozó saját kezűleg vagy fotógráfus által készített fényképek illetve stockfotók.

TIPP: Ne feledd, hogy a bérelhető weboldal munkatársai, azaz az abmg.hu csapata, bármelyik részfeladatban örömmel áll a rendelkezésedre!

Szöveges tartalmak

Szlogen megalkotása

Üzenet, mely önállóan segíti a vállalkozásunk beazonosítását. (Fontos, hogy egyedi és frappáns legyen; ne keverjenek össze miatta bennünket másik céggel.)

Bemutatkozó szöveg megírása

5-15 mondatban írjuk le, hogy kik vagyunk és pontosan mivel foglalkozunk. (A jó intro feltétlenül tartalmazza a vállalkozás aktuális küldetését és vizionalizálja a jövőképét is.)

Kapcsolattartói adatok összegyűjtése
 • név
 • telefon
 • e-mail cím
 • adószám
 • bankszámlaszám
 • stb.
Kiegészítő kapcsolati információk csatolása

Intézményesített vállalkozás esetén további adatokkal célszerű bővítenünk az elérhetőségeinket.

 • nyitva tartási idő
 • cím
 • megközelítés
 • parkolási lehetőségek
 • gps koordináták
 • térkép
 • utcakép
 • stb.
Szolgáltatásokkal és / vagy termékekkel kapcsolatos tudnivalók akkumulálása

Minden olyan adat, amit nyilvánvalóan érdemes az érdeklődőinkkel megosztani annak érdekében, hogy ügyfelekké konvertáljuk őket az ajánlatkérési folyamat (lead) végére 😉 !

Erősségek determinálása

Szempontok, melyekben vállalkozásunk abszolút kiemelkedő a konkurensekhez képest.

Referenciák és partnerek listájának publikálása

Bizalmat szavazhat a látogatóknak, ha korábban elkészített munkákat, valamint létező együttműködő partnereket tudunk a weboldalunkon, a digitális térben feltüntetni. Még jobb, ha igazi ügyfélvéleményeket szintúgy csatolunk a korábbi megrendelőinkhez.

Gyakran ismételt kérdések kidolgozása

Rengeteg időt megspórolhatunk magunknak és látogatóinknak egyaránt, ha előre feltöltjük a gyakran felmerülő kérdéseket a hozzájuk tartozó válaszokkal.

Az oldal jogi megfeleltetése

A bemutatkozó honlapokhoz a magyarországi és az európai jogszabályoknak megfelelően impresszumot és adatvédelmi tájékoztatót is kell tartalmazniuk. A legjobb ha ezt egy adatvédelmi szakértő vagy jogász készíti el, de számos ingyenes és fizetős integráció közül ugyancsak választhatsz ma már…

Ami még szóba jöhet…

Kis túlzással a végtelenségig folytatható az a lista, ami egy weboldalon közzé tehető információk tárát tartalmazza. További magyarázat nélkül kétségkívül érdemes lehet még közzétenni a meglévő tanúsítványainkat, okleveleinket vagy egy imázsfilmet a vállalkozásunkról illetve a rólunk megjelent PR cikkeket, stb.

Végeztél az anyagok összeállításával?

Küldd el nekünk bármely munkanapon délelőtt 12 óráig és mi másnap éjfélig elindítjuk az új weboldaladat! Jól hangzik? Kattints a zöld gombra és töltsd ki az űrlapot 🙂 !

Válts egy jegyet a NETRO-ra! Netro
Oldalsáv

Hasonló bejegyzések

Online marketing tippek, trükkök és integrációk...

Tervezd te is tudatosan a digitális jelenléted!

Összes cikk

Indítsd el saját bérelt weboldaladat már ma!

Töltsd ki az űrlapot, hogy korlátlanul az egész világ megismerhesse az ötletedet!

  Kapcsolattartó információk

  Igényelt szolgáltatás

  Induláskor fizetendő

  19.900 Ft + ÁFA teljes díj

  Induláskor fizetendő

  35.820 Ft + ÁFA teljes díj

  Induláskor fizetendő

  49.900 Ft + ÁFA teljes díj

  Induláskor fizetendő

  89.820 Ft + ÁFA teljes díj

  Induláskor fizetendő

  49.900 Ft + ÁFA teljes díj

  Induláskor fizetendő

  89.820 Ft + ÁFA teljes díj

  Induláskor fizetendő

  99.900 Ft + ÁFA teljes díj

  Induláskor fizetendő

  179.820 Ft + ÁFA teljes díj

  Számlázási információk

  Segíthetünk?

  Ha további kérdésed van, akkor bátran vedd fel velünk a kapcsolatot...

  Pin It on Pinterest

  Share This